Powered by Birikim Bilgisayar

 

Kısa süre önce Motorola’yı satın alarak bir anda ilgileri üzerine çeken Lenovo’nun CEO’su Yuanging Yang’ın yaptığı açıklamada hedefleri akıllı telefon pazarında Apple ve Samsung’u geçmek.

Bilgisayar pazarının lideri olan Lenovo geçtiğimiz haftalarda IBM’ın alt seviye sunucu bölümünü satın almasından sonra geçtiğimiz günlerde Google’dan Motorola’yı 2.9 milyar dolar karşığında 2000 adet patenti ile satın almıştı. Motroola’nın elinde bulundurduğu birçok önemli patenti de bünyesine katan Lenovo, akıllı telefon pazarında iddialı. Firmanın CEO’su Yuanging Yang yaptığı açıklamada bu satın almanın amacının akıllı telefon pazarında lider olmak olduğunu aktardı. Ayrıca şu anda Apple ve Samsung’dan sonra akıllı telefon pazarında 3. sırada geldiklerini söyleyerek liderliğe oturmak istediklerini söyledi.

Lenovo ile Motorola olarak 2013 yılında toplam 55 milyon cihaz satan firmaların 2015 yılına kadar 100 milyon cihaz satma hedefi bulunuyor. Ayrıca Yang, Motorola markasının bilinir bir marka olduğu ve ülke ülke analizler yapılarak stratejilerin belirleneceğini söyledi. Bakalım PC pazarının lideri Lenovo, akıllı telefon pazarında Apple ve Samsung’u geçebilecek mi. Sizce Lenovo, pazarın lideri olabilecek mi?